Meteen naar de inhoud

FL Studio kopen: dit moet je weten

Wil je FL Studio kopen? Lees dan snel alle ins en outs over de populairste DAW ter wereld. 

Wat is FL Studio?

FL Studio is een van populairste Digital Audio Workstations (DAW) op de markt. Het programma dankt zijn populariteit aan zijn workflow.

Of je nu beginner of professioneel producer bent: iedereen kan razendsnel muziek maken met FL Studio.   

De eerste versie van FL Studio werd uitgebracht in 1997 door het Belgische bedrijf Image-Line. Toen heette het nog Fruity Loops. Sindsdien is het uitgegroeid tot een veelzijdige en krachtige software voor muziekproductie, geluidsopname, bewerking en mixing. 

Welke bekende producers gebruiken FL Studio?

Bekende producers en beatmakers die FL Studio gebruiken zijn onder andere: Metro Boomin, Alan Walker, Southside, Martin Garrix en Lex Luger. Ook Avicii was een fanatieke gebruiker.  

FL Studio kopen of een crack gebruiken?

De DAW behoort met Photoshop tot de meest gekraakte ter wereld. Tegenwoordig is de beveiliging flink aangescherpt, maar als je wilt vind je online wel een gekraakte versie. Waarom zou je er dan toch geld aan uitgeven? 

5 redenen om FL Studio te kopen in plaats van te kraken

1. Het programma is relatief goedkoop. Al vanaf 99 euro kun je aan de slag. 

2. Image Line biedt levenslang gratis updates. Dat doet geen enkele andere DAW-maker. 

3. Je werkt altijd met de laatste versie. 

4. Als je ergens voor betaalt, ben je gemotiveerder. Je wilt het uiterste uit het programma halen. 

5. FL Studio is een kick-ass programma en de makers verdienen je geld. 

Hoe werkt FL Studio?

FL Studio is de makkelijkste DAW om zelf (dance)muziek mee te maken. Bekijk in mijn Nederlandstalige FL Studio Handleiding hoe je dit doet.

Meer Nederlandstalige video’s over deze DAW vind je op mijn YouTube-kanaal.  

De verschillende versies van FL Studio

De DAW is verkrijgbaar in verschillende varianten. Dit zijn: 

 • Fruity (99 euro)
 • Producer (199 euro)
 • Signature (299 euro)
 • All Plugins Edition (499 euro)

Fruity is het instapmodel. Je kun aan het programma ruiken en je eerste nummers maken. In de praktijk loop je wel snel tegen tekortkomingen aan. Zo biedt de Playlist Editor minder opties dan in de andere versies. 

Producer is de populairste variant. Met deze versie beschik je over alle tools en functies om wereldhits te scoren. 

Signature is de producer-editie met premium plugins. Die klinken goed en werken naadloos samen met het programma. Online zijn er echter talloze aanbieders van gratis en betaalde plugins, die minstens zo goed (en vaak beter) zijn. 

All Plugins Editions is de compleetste versie, met extra synthesizers en effecten. Hiervoor geldt hetzelfde als bij de Signature-bundle: er zijn veel meer aanbieders van VST-effecten en VST-synths, die misschien beter passen bij jouw muziek. 

FL Studio kopen kan al vanaf 99 euro.

Waar kun je FL Studio kopen?

Vroeger kocht je het programma in een doos met een installatie-cd of DVD. Tegenwoordig is FL Studio vooral verkrijgbaar als download. Het werkt zo: 

 1. Download en installeer de demo van het programma op je computer of laptop. 
 2. Koop een licentie op de site van Image Line. 
 3. Activeer het programma, met een wachtwoord of registratiebestand. 

Wat zijn de systeemvereisten voor FL Studio?

De systeemvereisten voor FL Studio hangen sterk af van de projecten waaraan je werkt. Hieronder staan de minimale systeemvereisten voor de meest recente versie van FL Studio:

 • Besturingssysteem: Windows 7, 8, 8.1 of 10 (32- of 64-bit) of macOS 10.13.6 of hoger
 • Processor: Intel or AMD CPU met SSE2-ondersteuning
 • RAM: 4 GB of meer aanbevolen
 • Schermresolutie: 1280 x 800 of hoger
 • Geluidskaart: compatibele geluidskaart met DirectSound-drivers.

Een betere geluidskaart met ASIO-drivers raad ik sterk aan. Die voorkom vertraging in het geluid (audio latency) en klinkt veel beter dan een standaard geluidskaart. 

Gebruik je veel zware plugins in je projecten, zoals grote Kontakt Libraries en complexe VST-instruments en effecten? Dan is het verstandig om veel RAM-geheugen en een SSD harde schijf te gebruiken. Een SSD-schijf reageert sneller dan een traditionele harde schijf. 

💡 Tip. In FL Studio kun je de de Buffer Size instellen. Dit bepaalt hoeveel tijd de computer krijgt om audio te verwerken. Programmeer je muziek met de muis? Dan kun je de Buffer Size op maximaal zetten. Speel je partijen live in? Dan wil je een korte buffersize hebben, anders voel je de vertraging tijdens het inspelen. 

Nadeel van een korte Buffer Size is dat audio kan gaan kraken. De computer kan de informatie niet snel genoeg verwerken. Dit voorkom je met een snellere computer. 

FL Studio kopen inclusief GRATIS updates!

Image Line werkt FL Studio regelmatig bij. De makers voegen nieuwe functies toe, lossen bugs op en zorgen dat het programma beter presteert. Meestal zijn er zo’n 1 a 2 belangrijke updates per jaar.

Het mooie van het programma is dat upgrades gratis zijn. Bij andere DAW-makers betaal je hier meestal honderden euro’s voor. Dit is echt uniek en een belangrijke reden om voor dit programma te kiezen. 

Upgraden van FL Studio is eenvoudig. Download de nieuwste (demo)versie en activeer het programma. Oudere projecten blijven gewoon werken. 

Is FL Studio kopen de moeite waard?

Absoluut! Ik kocht FL Studio 12 Producer Edition in 2015 en werk nu gratis met de nieuwste versie. Het programma kan alles wat een moderne DAW moet kunnen, en je maakt razendsnel muziek. 

Op YouTube vind je duizenden tutorials van producers die professionele tracks maken met uitsluitend FL Studio. Laat je inspireren en maak je muzikale dromen waar. 

Happy producing!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *